Trichotillomanie (dwangmatig haren trekken)

Je eigen hoofdharen uittrekken is een dwangmatige handeling waar je misschien graag vanaf wilt maar waar je maar niet mee kunt stoppen. Dit kan gebeuren met hoofdharen, baardharen, wimpers, wenkbrauwen en andere beharing op het lichaam. Het betreft hier vaak trichotillomanie, een stoornis in de impulsbeheersing.

Kenmerkend is het dwangmatige gevoel dat je met je handen door je haar moet gaan op zoek naar dat ene haartje dat afwijkt van de rest omdat hij langer is of er een krulletje in zit waardoor die haar er perse uit moet. Elke keer is er dan wel weer een nieuwe haar die eruit moet. Wanneer het zich zou beperken tot enkele haren dan zal het voor de buitenstaander niet opvallen maar mensen die veel haren uittrekken zullen merken dat er op diverse gebieden kale plekken ontstaan waardoor anderen kunnen gaan denken dat er iets mis is met je. Dit kan vervolgens weer leiden tot schaamte of frustratie.

Oplossingen:

Contact opnemen met een arts of psycholoog of het lezen van zelfhulpboeken.
Mocht de haaruitval zo erg zijn dat u een oplossing zoekt:

haargroei producten

Onze Cerafill Lijn van Redken stimuleert het groeien van het haar. Deze producten zijn geschikt voor beginnende haaruitval.

INFORMATIE OVER CERAFILL

MAAK EEN AFSPRAAK

Bekijk hier de oplossing
Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen