Haaruitval en lichaamsbeweging

Een gezonde levensstijl en een goede gezondheid begint bij jezelf. Om dit te behouden en vast te houden is het gewenst om tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig, tot intensief te bewegen of sporten.

Op deze manier zorg je voor een goede bloedcirculatie in je lichaam en dit is gezond voor je. Zo neemt je lichaam makkelijker voedingsstoffen, bouwstoffen en zuurstof op wat niet alleen goed is voor jezelf, je gevoel, je hoofd en je hart. Maar ook voor je haar. Wil je je haar namelijk laten groeien, dan doe je dit vooral van binnenuit.

Een iets hogere hartslag en ademhaling is hierbij genoeg. Dus stevig doorwandelen naar de trein, iets harder trappen op de pedalen, of eens flink achter de hond aanrennen.

Dat lichaamsbeweging een goede invloed heeft op een gezonde levensstijl weten we eigenlijk allemaal wel, maar wil je je haar laten groeien, of uitval van haren tegen gaan, dan doe je dit vooral van binnenuit.

Bij het vinden van de oorzaak van je haarprobleem is het dus van belang om te weten waar de oorzaak zit. Dit kan voeding, stress, leeftijd, erfelijkheid, infecties, haarziektes etc. zijn. Lichaamsbeweging is hierbij juist zo van belang omdat het bijna al deze punten aanpakt en dat is goed voor je.

Zo vergroot lichaamsbeweging het zelfvertrouwen en verbetert het letterlijk je geestelijke welzijn. Zo helpt het je met het verwerken van negatieve emoties als bijvoorbeeld boosheid en kunnen angstgevoelens, paniekaanvallen en depressies verdwijnen.

Je gaat beter slapen. Eetlust wordt onderdrukt en je eetgewoonten kunnen veranderen. Dit voorkomt of verminderd darmklachten en daarbij verbeter je je figuur wat ook weer je zelfvertrouwen ten goede komt.

Tot slot kan het je kijk op het leven veranderen en wordt door je lichaam een stofje genaamd endorfine aangemaakt. Dit geeft je een gevoel van geluk  🙂 .

Bij gevorderde haaruitval
Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen