Loose Anagen Syndrome: Uitleg en oplossingen

Loose Anagen Syndrome is een aandoening waarbij haar uitvalt. Dit omdat de wortels van het haar slap zijn en makkelijk uit de haarfollikels komen, zelfs bij zachte aanraking. Het komt met name voor bij mensen met blond haar.

Oorzaken van Loose Anagen Syndrome

De oorzaak van Loose Anagen Syndrome is nog niet bekend, maar er is enig bewijs dat erfelijkheid een rol kan spelen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken:

Stress

Stress is een belangrijke oorzaak van Loose Anagen Syndrome. Wanneer we gestresst zijn, produceren onze hersenen cortisol, een hormoon dat ons lichaam in staat stelt om te reageren op stressvolle situaties. Echter, wanneer cortisol in overmatige hoeveelheden in ons lichaam aanwezig is, kan dit leiden tot verhoogde haaruitval.

Hormonale Veranderingen

Hormonale veranderingen, zoals de overgang en zwangerschap, kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van Loose Anagen Syndrome. Dit komt omdat hormonen invloed hebben op onze haargroei en kwaliteit.

Genetische Aanleg

Sommige mensen zijn genetisch vatbaarder voor Loose Anagen Syndrome. Als uw familieleden last hebben van deze aandoening, is de kans groter dat u het ook zult ontwikkelen.

Verkeerde Haarverzorging

Het gebruik van chemische producten en hete styling-instrumenten, zoals stijltangen en föhns, kan ook leiden tot Loose Anagen Syndrome. Het is belangrijk om zacht te zijn voor uw haar en te voorkomen dat u uw haar beschadigt met schadelijke producten en instrumenten.

Symptomen van Loose Anagen Syndrome

De meest voorkomende symptomen van Loose Anagen Syndrome zijn haaruitval en dunner wordend haar. Andere symptomen kunnen zijn:

 • Haar dat makkelijk breekt
 • Haar dat dof en futloos aanvoelt
 • Verminderde haargroei
 • Haar dat snel knipt

Behandeling van Loose Anagen Syndrome

Helaas is er geen specifieke behandeling voor deze aandoening. Echter, sommige stappen kunnen worden genomen om de symptomen te verbeteren en haaruitval te verminderen:

 1. Gebruik van verzachtende haarproducten: Gebruik producten die de haarwortels versterken en beschermen, zoals conditioners en leave-in treatments.
 2. Vermijd agressieve behandelingen: Vermijd agressieve haarbehandelingen, zoals het föhnen op hoge temperatuur, het gebruik van chemische behandelingen en het trekken van het haar.
 3. Voed je haar: Voed je haar van binnenuit door een gezonde voeding te eten en supplementen te nemen die specifiek zijn ontworpen om de haargroei te bevorderen, zoals biotine en vitamine B.
 4. Overleg met een dermatoloog: Overleg met een dermatoloog voor professioneel advies en om te bepalen of er aanvullende behandelingen beschikbaar zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat Loose Anagen Syndrome geen behandelbare aandoening is en dat de symptomen en de ernst ervan kunnen variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te werken met een arts of haarprofessional om het beste beheerplan te ontwikkelen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over Loose Anagen Syndrome:

 1. Wat is Loose Anagen Syndrome? Loose Anagen Syndrome is een aandoening waarbij het haar snel uitvalt omdat de wortels van het haar slap zijn en makkelijk uit de haarfollikels gerukt worden.
 2. Is Loose Anagen Syndrome erfelijk? De oorzaak van Loose Anagen Syndrome is niet bekend, maar er is enig bewijs dat erfelijkheid een rol kan spelen.
 3. Wat zijn de symptomen van Loose Anagen Syndrome? De belangrijkste symptomen van Loose Anagen Syndrome zijn snelle haaruitval en het makkelijk uitvallen van het haar, zelfs tijdens het borstelen of wassen.
 4. Is Loose Anagen Syndrome behandelbaar? Er is momenteel geen specifieke behandeling voor Loose Anagen Syndrome. Echter, sommige stappen kunnen worden genomen om de symptomen te verbeteren en haaruitval te verminderen, zoals het gebruik van verzachtende haarproducten, het vermijden van agressieve behandelingen en het voeden van het haar van binnenuit.
 5. Kan Loose Anagen Syndrome leiden tot kaalheid? Ja, Loose Anagen Syndrome kan leiden tot kaalheid als het niet wordt beheerst. Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen en stappen te ondernemen om de symptomen te verminderen.
 6. Kan Loose Anagen Syndrome worden genezen? Op dit moment is er geen genezing voor Loose Anagen Syndrome. Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen en stappen te ondernemen om de symptomen te verminderen en haaruitval te beheersen.
Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen
Laatste nieuws