Dit is mijn verhaal
SUSANNE, 28 JAAR

“Ik heb last van alopecia, een haarverlies ziekte en eerlijk is eerlijk, het accepteren hiervan was een behoorlijke opgave. Ik worstelde in het begin vooral met ongeloof en onzekerheid. Het verliezen van mijn haar maakte verdrietig, boos en ik zat met veel piekergedachtes;

“Wie ben ik zonder haar!”

Vragen als; ‘waarom moet dit uitgerekend mij overkomen’ en ‘wie ben ik zonder mijn haar’ kon ik ellenlang herhalen. Soms voelde ik mij zelfs geen vrouw meer.

Ondersteuning

Ja, mijn haarverlies was een ingrijpende gebeurtenis maar gelukkig vond ik de steun die ik nodig had bij mijn omgeving, vrienden en familie.

Door er openlijk over te praten daalde mijn angst, schaamte en daarbij de negatieve piekergedachten. Ik kwam erachter dat ik er niet alleen voor stond en putte daar behoorlijk veel kracht uit. Dit hielp me met het verwerken en accepteren van mijn haarziekte.

over mijn haarwerk

Via via kwam ik in contact met de systemen van Wingens Haarwerken en de oplossing die ze me aanboden was simpel. Een soort doorzichtige vlies van nog minder dan een millimeter dik dat samenvoegt met mijn hoofdhuid. Hierdoor voelt het het aan als mijn eigen haar en dat is best bijzonder. Ik had nogal wat angsten en vooroordelen van wat er met het dragen wel niet allemaal mis zou kunnen gaan. Dat was ongegrond.  Ik kan lekker sporten, zonder moeite kleding passen of bij iemand logeren.

“Iedere keer dat ik naar de kapper ga, kan ik voor een nieuw kapsel kiezen.”

gratis intake

Mijn oplossing

Ik ga nu eens in de 6 weken gewoon naar de kapper, een verademing. Geen klinische omgeving. Geen doktersjassen. Maar vakmensen die met enorm veel passie en liefde hun vak uitvoeren en dat voel ik. Bij ieder kappersbezoek heb ik de mogelijkheid om mijn kapsel te veranderen, ze denken mee en ik voel me begrepen. Het voelt bevrijdend en mijn haarsysteem groeit op deze manier mee met mijn eigen haar. Het maakt dat ik tegen mijzelf kan zeggen: ik mag er zijn en belangrijk nog: ik voel me weer mooi.

Nieuwsgierig geworden naar de oplossing van Susanne?

Maak een afspraak

Lees ook

“Ik voelde mij niet meer comfortabel.”

LEES MIJN VERHAAL gratis intake

“Haaruitval en niet meer durven sporten? Onzin!”

LEES MIJN VERHAAL MAAK EEN AFSPRAAK

onze salon

Wil jij net als Sanne geïnspireerd worden door de beste haarstylisten in de haarbranche? Waarom neem je dan geen kijkje in onze salon. Wij beschikken over zeer open lichte ruimtes die speciaal zijn ingericht voor jouw privacy.

ONZE SALON

Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen