Haaruitval begrijpen: oorzaken, symptomen en behandelingen

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. Het kan verontrustend zijn en iemands gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen aantasten. Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval, in dit artikel zullen we de symptomen leren begrijpen en de beschikbare behandelingen onder de loep nemen. Dit om verdere haarverlies te beheersen, te voorkomen en indien nodig te maskeren.

Oorzaken haaruitval en kaalheid

Vrouwen kunnen tijdens of na de zwangerschap veel haar verliezen. Ongemerkt kunnen stress en spanning de veroorzakers van het haarverlies zijn. Haarverlies na de zwangerschap kan direct

LEES VERDER

Haaruitval kan beïnvloed worden door voeding, en dat is iets wat vaak vergeten wordt. Gezonde voeding speelt een grote rol als het gaat om hoofdhuid en hoofdhaar. Daarom is het belangrijk om

LEES VERDER

Ernstige stress, kan leiden tot een toegenomen haaruitval. Stress kan onder andere leiden tot een verhoogde bloeddruk, oververmoeidheid en ook tot een toegenomen haaruitval. Als u ernstige stress ervaart, zorg er dan voor

LEES VERDER

Van sommige medicijnen is het bekend dat ze haaruitval kunnen veroorzaken. Wanneer bepaalde medicijnen als bijwerking hebben dat ze haaruitval kunnen veroorzaken,

LEES VERDER

Heb je altijd al willen weten wat een gezonde levensstijl doet met je lichaam en wil je weten wat sporten met haarverlies en het uitvallen van je haren te maken heeft? Lees dan verder.

LEES VERDER

Wil je weten wat haaruitval en kaalheid te maken hebben met leeftijd en ouder worden? Lees dan verder.

LEES VERDER

Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is een vorm van haaruitval waarbij er sprake is van mannelijk type haaruitval. Deze vorm van haaruitval is erfelijk. Het is een vorm van haaruitval die bij vrouwen en mannen voorkomt.

LEES VERDER

Bij alopecia areata kunnen plotseling ronde of ovale plekken op je hoofd kaal worden. Binnen deze plekken vallen alle haren uit, de haren rondom de plekken

LEES VERDER

Traction alopecia is blijvend haarverlies dat ontstaat door het extreem straktrekken van haren. Haarextensies, het straktrekken van haar en het gebruik van chemicaliën bij het ontkroezen.

LEES VERDER

Je eigen hoofdharen uittrekken is een dwangmatige handeling waar je misschien graag vanaf wilt maar waar je maar niet mee kunt stoppen. Dit kan gebeuren met hoofdharen, baardharen, wimpers, wenkbrauwen en

LEES VERDER

 

Bij Alopecia Diffusa wordt meestal de hoofdhuid zichtbaar door het uitgevallen haar. Een groot deel van de haren bevind zich in de rustfase. Hierdoor zijn er minder

LEES VERDER

Alopecia totals is een vorm van kaalheid waarbij al het lichaamshaar verdwijnt. Dus geen hoofdhaar, wimpers, beenhaar, armhaar etc. Alopecia Totalis is een auto-immuun ziekte waardoor

LEES VERDER

Haaruitval kan verergeren of veroorzaakt worden door een slechte hoofdhuid conditie. Bijvoorbeeld psoriasis of een slechte doorbloeding kan een oorzaak zijn van haaruitval.

LEES VERDER

Kaalheid kan ontstaan door brandwonden. Bij deze vorm van kaalheid zijn de haarwortels blijvend beschadigd. Door deze beschadiging worden er geen nieuwe haren meer aangemaakt. Huidtransplantaties zijn geen

LEES VERDER

Kaalheid ontstaan door litteken weefsel. Dit is omdat op het littekenweefsel geen haargroei plaatsvindt. Hierdoor ontstaan er kale plekken, afhankelijk van de omvang van de littekens.

LEES VERDER

De medicijnen die in chemotherapie zitten werken kankercel dodend of kankercel remmend. Daardoor kan de kanker genezen of kunnen tumoren kleiner worden. Chemotherapie is samen

LEES VERDER

Als u de oorzaken van plotseling haarverlies begrijpt, kunt u de juiste behandelingsopties vinden om uw haar te herstellen en uw zelfvertrouwen terug te winnen. In dit artikel zullen we de oorzaken, symptomen en verschillende behandelingsopties voor alopecia onderzoeken.

LEES VERDER

De COVID-19-pandemie heeft talloze levens getroffen, waaronder het veroorzaken van haaruitval bij sommige personen. De plotselinge en wijdverspreide stress veroorzaakt door de pandemie heeft ertoe geleid dat veel mensen haaruitval ervaren, maar wat kan er worden gedaan om dit aan te pakken?

LEES VERDER

Hormonale veranderingen zijn veranderingen in de hormonale balans van het lichaam. Deze veranderingen kunnen leiden tot fysieke en emotionele veranderingen, waaronder haaruitval.

LEES VERDER

Haarziektes kunnen uiteenlopende oorzaken hebben en verschillende symptomen veroorzaken. Er zijn behandelingsopties beschikbaar om u te helpen bij het verbeteren van uw haarconditie.

LEES VERDER

BEHANDELINGEN VOOR HAARUITVAL

De behandeling van haaruitval hangt af van de oorzaak en het type haaruitval. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je een behandeling voor haaruitval start, om ervoor te zorgen dat je de juiste behandeling krijgt die bij jouw specifieke situatie past.

  1. Medische behandelingen: Sommige medicijnen, zoals minoxidil en finasteride, kunnen helpen bij het behandelen van haaruitval.
  2. Dieetaanpassingen: Een gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen, zoals vitamine D en ijzer, kan helpen bij het behandelen van haaruitval.
  3. Lichaamsbeweging: Door vijf dagen per week 30 minuten matig, tot intensief te bewegen of sporten.
  4. Stressbeheersing: Stress kan een belangrijke oorzaak zijn van haaruitval. Het is belangrijk om stress te beheersen door bijvoorbeeld te mediteren, te ontspannen of te oefenen.
  5. Veranderingen in verzorging: Het gebruik van producten met een zachte formule en het vermijden van producten die schadelijk zijn voor het haar, kunnen helpen bij het behandelen van haaruitval.

Ook wij kunnen je helpen met het behandelen van je haaruitval. Dit doen we door het gebruik van de juiste haarverzorgingsproducten die aansluiten op jouw haarbehoeftes.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen bijstaan?

Wist je dat wij sinds 1955 mensen met haaruitval en haarproblemen helpen?

Maak een afspraak

Ook kun je het verlies van je haar camoufleren of maskeren door bijvoorbeeld gebruik te maken van onderstaande middelen:

  • Haartoevoegingen: Pruiken, haarstukken en haarwerken kunnen de kale plekken eenvoudig maskeren.
  • Haartransplantaties: Bij haartransplantaties worden de haarzakjes uit een deel van de hoofdhuid verwijderd en getransplanteerd naar het dunner wordende of kalende gebied.
  • Lasertherapie: Low-level lasertherapie (LLLT) kan helpen de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te verhogen en de haargroei te stimuleren.
  • Hoofdhuid micropigmentatie: Bij deze behandeling wordt de hoofdhuid getatoeëerd om de illusie van een vollere haardos te creëren.
  • Gebruik van headwear: comfortabel, uniek, trendy of tijdloos en speciaal gemaakt voor mensen die kampen met haarverlies en haaruitval.

50-120 haren per dag verliezen is normaal. Verliest u meer haren of krijgt u plots kale plekken. Raadpleeg dan een arts of dermatoloog voor een behandelplan. Maakt u zich zorgen, of voelt u zich onzeker, somber of ongelukkig door de haaruitval. Neem dan ook contact op met een arts voor een behandelplan.

 

Bekijk onze collectie headwear

Wij maken prachtige, betaalbare headwear en chemomutsen voor dames.

SHOP

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Verander je leven met één knipbeurt. Onze systemen zijn ontwikkeld voor stijl. Een extreem dunne kunstmatige ondergrond laat je hoofdhuid ademen.

HEREN GRATIS ADVIESGESPREK HAARWERK

Wij kunnen elk kapsel dat je wilt creëren en los van de prijs en bijzondere kwaliteit die wij leveren zijn wij bezig met haar en mode. Wij zijn niet klinisch.

DAMES MAAK EEN AFSPRAAK

Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen