Haaruitval na Corona

De COVID-19-pandemie heeft talloze levens getroffen, waaronder het veroorzaken van haaruitval bij sommige personen. De plotselinge en wijdverspreide stress veroorzaakt door de pandemie heeft ertoe geleid dat veel mensen haaruitval ervaren, maar wat kan er worden gedaan om dit aan te pakken?

Symptomen van haaruitval na Corona

Als je haaruitval hebt ervaren nadat je COVID-19 hebt opgelopen, heb je misschien meer haaruitval, dunner wordend haar of kale plekken opgemerkt. Dit type haarverlies staat bekend als telogeen effluviumen wordt veroorzaakt door stress op de haarzakjes.

Oorzaken van haaruitval na Corona

De oorzaak van haaruitval na COVID-19 is stress. Wanneer het lichaam hoge niveaus van stress ervaart, kunnen de haarzakjes in een slapende toestand gaan, wat leidt tot haaruitval. Bovendien heeft de stress veroorzaakt door de pandemie geleid tot een vermindering van de productie van de hormonen die de haargroei bevorderen, wat heeft geleid tot nog meer haaruitval.

Hoe om te gaan met haaruitval na corona

Het goede nieuws is dat haaruitval na COVID-19 meestal tijdelijk is en kan worden aangepakt door middel van eenvoudige veranderingen in levensstijl en behandelingen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om uw haar terug te laten groeien:

  • Stress verminderen: Probeer stressniveaus te verminderen door mindfulness te oefenen, te mediteren of door lichamelijke activiteit uit te oefenen.
  • Zorg voor een gezond dieet: een dieet dat rijk is aan vitamines en mineralen is essentieel voor de haargroei. Concentreer u op het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine, ijzer en andere essentiële vitaminen en mineralen.

Het is belangrijk om een arts of dermatoloog te raadplegen als u last heeft van haaruitval. Zij kunnen de onderliggende oorzaak van uw haarverlies diagnosticeren en de beste behandelingsoptie voor u aanbevelen.

Conclusie

De pandemie heeft bij veel mensen stress en haaruitval veroorzaakt, maar er zijn stappen die kunnen worden genomen om dit probleem aan te pakken. Door stress te verminderen, een gezond dieet aan te houden en haaruitvalbehandelingen te proberen, kunt u uw haar helpen terug groeien en uw zelfvertrouwen herstellen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan eenvoudig hieronder een keuze.

Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen
Laatste nieuws