Over Alopecia Cicatricialis (haaruitval en kaalheid door littekenvorming)

Wanneer er door littekenvorming kaalheid optreedt, is er sprake van Alopecia Cicatricialis. Littekens kunnen onder andere worden veroorzaakt door ongelukken, verbrandingen, infecties en aangeboren afwijkingen.

Alopecia cicatricialis is vaak goed te herkennen doordat littekenweefsel gladder is en het vaak ook een andere kleur heeft dan de niet aangetaste huid.

Wat te doen?

Heb je momenteel last van een actieve aandoening/infectie die tot littekenvorming kan leiden, dan is het van belang, zo spoedig mogelijk een dermatoloog te raadplegen. De dermatoloog zal, om verdergaande schade te beperken, de aandoening zo snel mogelijk proberen te genezen.

Met de medische beperkingen van vandaag de dag is het momenteel nog niet mogelijk de haargroei weer op gang te brengen op het littekenweefsel. Littekenweefsel bevat namelijk geen haarfollikels. Op de plaatsen waar zich littekenweefsel bevindt kan dus geen haar groeien. De behandeling van alopecia cicatricialis blijft daarom beperkt tot het behandelen van oorzaken en zo erger te voorkomen.

Wat wij jou kunnen bieden:
Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen