Wat is pleksgewijze kaalheid?

Bij alopecia areata kunnen plotseling ronde of ovale plekken op je hoofd kaal worden. Binnen deze plekken vallen alle haren uit, de haren rondom de plekken blijven groeien.

Bij pleksgewijze kaalheid kan sprake zijn van meerdere rondjes of ovalen. Meestal komt het voor op de hoofdhuid, maar het kan ook op andere plekken op het lichaam voorkomen. Verder kan pleksgewijze kaalheid voorkomen bij zowel vrouwen als mannen. Haren kunnen na behandeling of uit zichzelf terugkomen.

Oorzaak van pleksgewijze kaalheid

De precieze oorzaak van pleksgewijze kaalheid is niet bekend. Wat wel duidelijk  is dat de ziekte te maken heeft met een haarwortel probleem. Het afweermechanisme van het lichaam kan de oorzaak zijn. Waar je afweersysteem je hoort te beschermen tegen bijvoorbeeld ziektes en infecties, kan het afweersysteem zich ook ten tegen je eigen lichaam keren, in dit geval tegen je haarwortels. Alopecia areata gaat vaak samen met een andere auto-immuunziekte.

Stress en spanning zijn ook redenen die pleksgewijze klaarheid kunnen veroorzaken. Alopecia areata treedt vaak ook op na een ingrijpende gebeurtenis, trauma of na narcose.
Alopecia areata zal in de meeste gevallen binnen enkele maanden tot jaren spontaan herstellen. Veel mensen vinden het echter moeilijk om af te wachten en zien graag toch een oplossing.

Bij beginnende uitval

Onze Cerafill Lijn van Redken verminderd haaruitval en stimuleert het groeien van het haar. Deze producten zijn geschikt voor beginnende haaruitval.

INFORMATIE OVER CERAFILL

MAAK EEN AFSPRAAK

oplossing voor alopecia areata
Meer informatie
Nog vragen?
Neem met ons contact op voor meer informatie.
Contact opnemen